Nyheter 2007

 

17.12.2007 » Så då har man varit och trängts på Stora Sthlm igen... men så mkt folk som det var igår har det nog inte varit tidigare när jag varit dit. Ställde bara Neo, han fick himla bra kritik, se Neo's resultatsida. Summa sumarum var att han var snygg, men tjock...:-) Det visste jag ju att han skulle säga, tjock alltså, han har gått på bantningskur ett tag och jag tycker det har gett effekt men det är inte riktigt klart än. Så vi får jobba på det och ställa för samma domare igen eftersom han verkade gilla Neo. Jag tyckte det var bra resultat för dagen iaf att bli 5:a av 6 hundar med 1:a pris av totalt 9 st i klassen.

Axi fick vara gullig och trevlig monterhund på rastorget, det skötte hon med bravur även om hon blev bra trött på slutet, väldigt långa 2 timmar för en hund när det var så många som ville klappa på henne. Hon verkade gå hem iaf hos dom vi pratade med så vi hoppas någon av dom skaffar Hovawart.

 

9.12.2007 » Jo, vi har ju faktiskt varit i väg och tävlat både förra helgen och helgen innan. Först var det inoff agilitytävling i Norberg den 24/11 och sedan officiell agilitytävling i Rättvik den 2/12. Så nu har Axi debuterat! Gick himla bra, visst vi diskade oss i varje lopp, men det gick bara bättre och bättre eftersom och i det sista loppet i Rättvik var det bara pga vägringar vi diskade oss, det är ju inte alltid lätt att förstå vad matte vill :-) Neo däremot placerade sig i Agilityklass, 5:e plats med 5 fel, hade fått pinne annars! Läs mer - har uppdaterat både Neo's agilityresultatsida och gjort en ny sida till Axi's agilityresultat. Nu händer väl inte så himla mkt på ett tag, vi skall till Stora Sthlm nästa helg, har anmält Neo. Sedan ska vi på träningshelg i januari. Annars tror jag att det är rätt lugnt, det är ju inte väder för så mkt heller, framförallt inte tillräckligt med ljusa timmar på dygnet för att hinna göra särskilt mkt.

 

17.11.2007 » Vi var till Audell i Upplands Väsby och röntgade Axi på HD och AD den 6/11 och nu har jag fått hem papper och resultatet ligger på SKK's hunddata. Axi fick HD A och AD ua!!! Himla kul, alla syskon som röntgats än (5 av 8 i kullen är röntgade) har fått HD A!! Ser bra ut måste jag säga. Annars är det inte så mkt nytt under solen, Axi ska få debutera i Agility nästa helg på inofficiell tävling nu när jag vet hur höfterna ser ut. Ska bli kul att se hur hon tycker att det är med tävling jämfört med träning.

 

Tyvärr har jag haft inbrott i bilen i veckan och blivit av med Axi's nomesele, stereo, regnkläder mm så vi är lite less just nu, men har iaf fått in en ny ruta så vi kan åka till skogen som vanligt.

 

Jo, har ju varit till Heby för ngn helg sedan och A-figgat. Har anmält Neo till Stora Sthlm så han går på bantningskur nu eftersom han blivit lite tung efter kastreringen. Axi har jag anmält till att representera rasen i Hovawartmontern så det ska bli kul.

 

Funderar mkt nu över vad vi ska hitta på under 2008 efter att ha fått tävlingskalendern. Känner att jag vill hålla på mest med Agility eftersom det är mest fartfyllt, spontant och roligast, men lär väl få in lite lydnad och bruks också, får se hur det känns och vad hundarna tycker är mest intressant.

 

9.9.2007 » Länge sedan sist men har inte haft något kul att komma med heller. Igår gjorde iaf Axi sitt MH, hon var super duktig, bäst av alla om jag får säga:-) Mkt stabilt intryck gav hon verkligen, det var himla kul. Har lagt in protokollet på hennes resultatsida. Annars pysslar vi på lite smått med tävlingslydnadskurs, tjänstehundsträning och jobbet. Uppdaterar bloggen då jag orkar, hinner och har något "kul" att skriva.

 

15.7.2007 » Sitter och fixar lite med datorn och bytte då ut min gästbok och blogg, gästboken för den gamla inte går att kolla från mitt jobb, trist! Bloggen för att den inte gick att prenumera på, bökigt om någon mot förmodan vill läsa och den var lite knölig att uppdatera. Har även lagt över de få inlägg som fanns i den gamla bloggen till den nya, samt kopierat in det som står på denna sida som är mer "bloggigt" än bara nyheter. Så lite uppfräschning så här mitt i semestern! Annars funderar jag mest på hur jag ska göra för att få lite bättre och smidigare struktur på ABK's hemsida, så jag har lättare att själv hitta runt när jag ska uppdatera... men tar det en annan dag. Som det kanske märkts så fick jag aldrig dit några nya dekaler på bilen, det blir tyvärr inte gjort förrän 6 augusti, då det tog lite längre tid än jag hade tänkt att få dem klara. Men snyggt lär det bli! Återkommer med bilder då när det är klart.

 

8.7.2007 » Nya agilityresultat på Neo's agilityresultatsida från tävlingen i Mora igår, även kompletterad de resultat jag inte hade full koll på från Ludvikatävlingen. Även uppdaterat min egen sida då jag nu tagit över Avesta BK's hemsida från idag. Ska försöka lägga ned lite tid på den i sommar/höst och fräscha upp en del. Ska bli en kul utmaning! Leka lite datahacker:-) Sen har jag fått mitt "id-kort" som ringsekreterare i veckan.

 

1.7.2007 » Ny länk till brorsan Chefka's Aim for Fame på länksidan. Annars inget nytt under solen, förutom att jag var på Die Hard 4.0 ikväll och blir man inte laddad av energi av dylikt då vet inte jag... Bäst är han Brucan! Nästa lördag blir det bio igen, Pirates of the C 3, Jonny Depp kickar ass också!

 

30.6.2007 » Färdig med lite mer... Är nu utbildad och "certifierad" Testledare för MH, var till Sundsvall i tisdag o onsdag och gick kursen. Har lagt till lite länkar till de jag gick kursen med.

 

23.6.2007 » Vilket flyt vi har, inga diskningar idag igen!! T.o.m placeringar idag! Mkt impad av min lille vän. Har lagt in de nya resultaten på Neo's agilityresultatsida. Givetvis så ställde slalomen till det igen, i båda loppen. Vi ska nog gå slalomkurs:-) Men efter att väntat från 10.30 till 17.30 då vi fick köra första start är jag klart nöjd, att han slappnade av så bra innan när vi satt i tältet och tittade och väntade och sen blev helt på när det var dags! Som sagt, bara man slår lite BC'are så är man ju nöjd... Ni ska se blickarna man får när någon ser Neo för första gången ska gå in på plan, lite skepsis kan man nog ana:-) Men tji fick dom den här helgen!! Total statistiken känns väldigt bra just nu, på 4 tävlingstillfällen och totalt 11 lopp har vi bara en diskning!!! Slå dä' ni;-) Nu ska vi med gott samvete över dagens bravader gå o lägga oss tidigt, klockan är bara 22, jag tror inte jag tar i om jag säger att vi lär somna ovaggade...

 

22.6.2007 » Då var man äntligen färdig... Ringsekreterare iaf. Mycket annat jag inte är färdig med:-) Blev färdig i lördags när jag gjorde min sista aspiranttjänstgöring, så i måndags skickade jag in det ifyllda intyget över alla "praotillfällen" som jag gjort. Domaren fr Norge var lite kul och jag blev total impad över att han kunde namnge 3-4 st hovawartkennlar som var de första i Sverige. Det är det inte så många som kan, knappt jag själv heller. I tisdags spenderade vi en lång o sen kväll, men hade jättekul i Ludvika (ny länk på länksidan till dom) på deras inofficiella agilitytävling. Neo börjar imponera på de flesta som ser honom nu, mer än förr :-)  Han blir bara bättre och bättre!! Himla kul, med tanke på att vi skulle kunnat träna mer också så går det himla bra. Idag var vi till Västerås och tävlade och vi ska dit i morgon också. Idag blev andra gången vi var übernära att ta en pinne, ett förargligt nedslag, annars hade vi blivit två för det vara bara en som nollade både på hinder och tid. Attans vilka krav det börjar bli på den stackars vovven... Har lagt in resultaten på Neo's agilityresultatsida. Huvudsaken är iaf att vi slår några border collies varje gång, då är matte nöjd;-) Fort o fel gäller då mer för dom än för dobermann tycker jag! Känns alltid bra för morsan tyckte jag skulle skaffa en BC istället för Axi, så jag fick en hund som gör som jag säger, jo men visst... Det vet vi ju alla vad oddsen är för det med en sån speedad vovve... Men jag gillar verkligen Atena!! Det ska du veta Frida, det är en himla cool BC.

 

3.6.2007 » Svarat på alla trevliga inlägg vi fått i gästboken och fixat en del länkar som verkat kurkat ihop - lade även till en ny till Copy o Rakel och en till två Vickulas Kelpisar som vi träffade förra helgen på agilitytävlingarna. Har varit borta flera dagar denna vecka på tjänsteresa i Finland, så har hamnat lite efter... Nu ser vi framemot Västerås! Håller på att fundera om jag ska tävla appell 8 juli i Heby eller inte, har anmält men sista betalning är inte förrän om två veckor till, så kan gruva mig ett tag till... Det är ju Neo som jag ska få att förstå att det är DÖDEN att ens fundera på att lukta på brudar när man gör platsliggning... ska ha lite formkoll till veckan så får det avgöra om vi tävlar eller inte. Funkar det inte så ev att jag tävlar utan platsen bara för att få lite mer tävlingsrutin, eller så sjår vi oss till i höst.

 

Nästa vecka startar Axi's fortsättningskurs i Agility, vi provade o träna lite igår, men det är inte alltid så lätt att förstå och sen höll vi nästan på att få värmeslag också, inte så bra träningsväder.

 

Ska inte glömma att säga ett stort GRATTIS till Anki o Vozz som fick sitt första cert igår!! Snart så är SUCH i hamn!

 

26.5.2007 » Nu är det bevisat, Neo är en agilityhund! Idag tävlade vi på hemmaplan och klarade oss igenom tre klasser utan att bli diskade! Bara småfel och som gjorde 5, 5 o 10 hinderfel per klass och sen fick vi då lite tidsfel också eftersom vi inte är Border Collie snabba och tar igen tid:-) Vi varf ytterst nära i agilityklass att ta pinne, hade vi inte missat en pinne i slalom o fick ta om den så hade pinnen varit våran. Vem hade trott att det skulle vara så pass?! Men plac 13 i agility 1, plac 27 i hopp 1a och plac 22 i hopp 1b och över 40 startande i varje klass. Snacka om att nu har jag förklarat för honom att nu är det till att snäppa upp lite bara, så vi kan ta lite pinnar! Nu har kraven ökat, för va f-n det går ju! Ska tävla nästa gång i Västerås i midsommar så får vi se om det bara var en "engångshändelse" dagens resultat eller om vi bara ökar;-)

 

20.5.2007 » Nu var det alldeles för länge sedan jag uppdaterade... Men här kommer senaste nytt, titta på Axi o Neo's sidor med nya utställningsresultat o kritiker från förra lördagen och igår. Annars har vi varit på spårläger 27-29 april i Dala-floda som var väldigt givande, inspirerande! Lite av en Kick-off för säsongens spårträning. Stort tack till Lena som ordnade allt!

Har även lagt till en del nya länkar, bl.a till de som jag gått uppfödarutbildningen med, finska hovawartkennlar. Även Dogpower där vi går Tävlingslydnadskurs samt Fagersta KK där vi går agiltykurs har jag lagt till.

Ny sida är gjord med Axi's resultat på anlagsprovet för FM-hund. Har lagt in protokollet och markerat Axi's resultat.

Bloggen har förärats med ett inlägg.

Nu på tisdag ska bilen fräschas upp, jag har tagit bort textdekalerna och bara lämnat Neo's bild, hemsideadressen skall uppdateras och Axi ska få sin bild på andra sidan bilen. Ny text blir det för att det ska bli lika runt om eftersom det är annan firma som gör det denna gången. Återkommer med bilder när det är fixat.

 

23.4.2007 » Helgens aktiviteter... jo, var på MH hela helgen i Dala-Floda, vilket var helkul! Bodde jättebra i Mockfjärd, så nu har jag bokat samma ställe nu till helgen för spårlägret som vi ska på, Gagnef-Floda BK ordnar. Sen har jag även bokat det för träningslägret i juli hos Nadine, för kennellägret i augusti och för MH helgen i september. Så nu, kan jag slappna av o känna lugnet:-) Gillar att ha lite ordning o reda... Helgen var himla kul, fick träffa en massa gamla o nya bekantskaper och se en hel hoper med hoffar, lite dåligt med blondiner bara...:-) Sen nu blir det lite körigt, idag var det nybörjaragility för Axi, i morgon tävlingslydnad för Neo, uppfödarutbildning för mig på onsdag, agility igen på torsdag och sen läger fre till söndag. Puh! Tur jag får vila lite 1 maj, Not, då är väl dags att städa om nån gång! Eftersom det är träningshelg med Avesta BK helgen efter... Suck, snacka om ketchupeffekt, hela långa tråkiga vintern o nu kommer allt på en gång. Kika på kalenderknappen om intresse finns för framåtplaneringen.

 

18.4.2007 » Uppdaterat lite av varje. Ska fixa in Axi's resultat från Anlagsprovet och lägga in under nya knappen på hennes resultatsida, ska även leta på Neo's resultat också och lägga in. Har uppdaterat både Axi's o Neo's kurssidor under deras resultat, lagt in planerat framåt. Har också uppdaterat lite i Neo's o Axi's Planer för 2007. Har flyttat om lite så bara genomförda aktiviteter ligger under Kurser knapparna och planerat får stå under Planer och nya knappar finns för Mål 2007. Gå in o kika på respektive hund. Märkte nu att Kalender knappen trillat bort av misstag så den är tillbaka lagd.

 

6.4.2007 » Uppdaterat Bloggen. Lagt till en kennelknapp, positiv och negativ konstruktiv icke-anonym kritik mottages tacksamt angående texten jag lagt in... Har ni några frågor så är ni välkomna att hör av er till mig via mail eller tfn. Jag har också uppdaterat kontaktsidan med tfn nr.

 

3.4.2007 » Nykastrerad Neo o löp Axi. Det är mkt nu... Tratt Olle blänger på mig o tycker jag är elak så tvingar honom ha tratten, tur jag inte är så känslig:-) Jag är bara glad att det gick bra med narkos o sånt, risken finns ju alltid att ngt går åt fanders. Annars så är löp Axi lite lätt pojkig av sig, luktar o kissar på många fler ställen än vanligt. Så hon försöker väl locka till sig några pojkvänner...

 

1.4.2007 » Axi Godkänt Anlagsprov för FM hund i Hemvärnet!! Tjejen var jätteduktig idag! Trots löp och 1 år bara i förrgår så skötte hon sig jättebra, de trodde nästan hon somnat när de blev uppbundna i grupp o alla hussar o mattar försvann i en halvtimme och bara testledare o figuranter var kvar. Så nu är det bara att köra igång hårdträningen för att klara lägre lydnaden o spåra så vi kan träna uthålligheten. Ska bli kul att se hur det kommer att gå på bevakningsträningen med patrullstig o fast bevakning. Axi har bra koncentration så jag hoppas det kommer att gå riktigt bra.

 

31.3.2007 » I morgon ska Axi få göra anlagsprovet till FM hund i Hemvärnet. Kul nog så har hon givetvis hunnit börja löpa... Neo's kastrering blev tyvärr uppskjuten sist, då båda vovvarna hade fått löss visade det sig o då ville dom inte ha in honom i operationssalen. Så nu på tisdag ska det bli av iaf, så Axi får fasiken inte komma in i ngt höglöp innan dess. Nu går det än så länge bra o funkar det till tisdagen så lär väl Neo sen ha fullt sjå att tycka synd om sig själv o inte ha tid o ork att springa efter Axi. Idag säger vi oxå grattis till Faster o Kusin som fyller år.

Annars har jag fått turen mot all förmodan att få göra en aspiranttjänstgöring på lilla sthlm nästa helg den 8:e, så då behöver jag bara en till sen.

 

9.2.2007 » Nu är det klart! Kennelnamnet finns på intyg från SKK o allt, nu ska jag försöka ta en bra bild på Axi så hon kan hamna på andra sidan av bilen och fixa ett byte av hemsideadress på bakluckan. Det har varit dåligt med uppdateringar på hemsidan på ett bra tag, men jag gör inte mkt annat än jobbar, försöker hinna med uppfödarutbildningen och sover. Ska iaf till veterinären på tisdag m Neo, knipsas ska det, finns ingen anledning att ha dom kvar med den dåliga höftstatistiken i hans kull. På söndag ska vi till Rättvik, jag ska skriva på en in off utställning som Sv Hovawartklubben, Mellansvenska ordnar.

Har fixat för ett tag sedan så jag fått uppskov till Avestautställningen för att göra asprianttjänstgöringen för att bli färdig ringsekreterare. Det var svårt att få plats på ngn tidigare (lilla sthlm var helt omöjligt...) och de Skkutställningar i vår som är någorlunda nära att åka till låg på så dåliga datum...  Men nu ska det ordna sig iaf så det ska bli kul att bli certifierad! Sen har jag blivit RUS ansvarig för Avesta BK, så det blir till att försöka styra upp en MH-bana till att börja med då det inte genomförts några MH här på minst tre år.

 

 

3.2.2007 » Äntligen fått in kritikerna från Hamar o Stora Sthlm på Neo's resultatsida.

 

27.1.2007 » Har gjort klar överföringen från gamla till nya sidan. Nu finns alla info här också.

 

14.1.2007 » Fixat med Neo's sida och fört över fr gamla sidan. Kalendern har blivit ifylld med mkt. Bloggen är uppdaterad.

 

6.1.2007 » Ny Blogg, ny kalender som ska fyllas i, fler knappar fungerar.

 

5.1.2007 » Ny Design på nya sidan!! Kom gärna med positiv o negativ kritik så jag vet hur den fungerar, min bärbara ger inte bäst bild om man säger så...

Nyheter 2006