Nyheter 2008

 

23.12 2008 » Har åkt hem till Övik förrgår så nu med ny omformaterad dator och lite tid över ska jag försöka fräscha upp hemsidan lite. Tävlingsplaneringen för nästa år finns redan under kalendern även om det är ett "levande" dokument som prioriteras om ibland beroende på om vi kan hitta på ngt roligare eller om vi inte är motiverade att göra det som är planerat, men det är iaf en plan att börja med! Många agilitytävlingar blir det iaf - är inte så sugen på lydnad - eftersom både jag och hundarna tycker agility är mkt roligare! Men det skall väl hinnas med det också. Planerar att gå Viltspårskurs och tävlingar med Axi i vår, har inte fått ngt datum på det än men hoppas det blir av så snart det går. Mini får vänta med det tills vi blivit bättre på jaktträningen:-) En sak i taget. Var iväg på kursdag i dec igen med Tobias Svensson och det blir ytterligare en i januari - vilket har varit väldigt kul! Annars försöker jag just nu se så mkt agilitylopp jag hittar på youtube för att få lite inspiration och tänka banor. Har även letat lite filmer med working cocker spaniel träning som jag ska kika på i veckan.

Har lagt in senaste resultaten från Ludvika - vilket var Mini's första officiella tävling eftersom hon löpte när vi skulle tävla i V-ås - på sidorna för Axi's agilityresultat, Neo's agilityresultat och Mini's agilityresultat.

Har även lagt upp en massa nya länkar - har lagt in en del svenska kennlar som har Working Cocker Spaniel "Jaktcocker" som jag hittat på nätet. Äntligen har jag också tagit mig tid och gjort klart Mini's stamtavlor, se Mini's stamtavla för en sida med mammans sida och en sida för pappans sida. Inte helt klart - ska försöka leta reda på fler bilder - men iaf alla namn:-) Har även gjort en sida om Mini's syskon.

 

13.11 2008 » Har lagt in senaste resultaten från Hudik och Västerås på sidorna för Axi's agilityresultat och Neo's agilityresultat. Annars har det väl inte hänt så himlans mkt - Mini har gått klart alla agilitykurser för i höst. Vi ska gå kurs igen för Tobias Svensson i dec och jan - så då ska Mini få vara med också. Annars har vi stora planer för nästa år! SVCH skall till på båda tjejerna är det tänkt, Neo ska ta fler pinnar och Axi ska definitivt upp i 2:an - hon har ju mer fart i sig än Neo. Mini hoppas jag mkt på, ser väldigt bra ut redan trots att vi bara haft snart tre månader tillsammans (i morgon är det tre!), det känns som vi varit tillsammans mkt längre tid! Hon är så himla snabb att lära sig nya saker, bara vi tränar upp koncentration (dvs inte lukta så mkt på allt överallt:-)) lite mer så blir detta superbra! Fick igår en kopia på en spanielfilm som jag köpt tillsammans med en kompis för att kunna träna upp mig framförallt i vad spanieljakt innebär. Allra närmast framåt iaf är tävling nästa helg i Ludvika då jag och Mini ska diska oss lite... hon får tävla eftersom jag ändå kör med de andra och så får det gå som det går.

 

31.8.2008 » 2:a Pinnen!! I hoppklass - vem hade trott det? I går var vi till Sala och tävlade, Axi var ett förargligt bomrull från en pinne i agilityklass - så hon slog rakkt storebror i den klassen. Men sedan körde vi ett himla bra lopp och var trea - bara tre nollade så då blev det en till pinne!! Förra helgen i Hofors gick det däremot inte alls - 2 disk för Neo, varav ett lopp hade kunnat bli himla bra, men matte fick hybris när det gick så bra och glömde då för första gången på hundra år ett hinder och försökte gena till mål... Axi tog sig iaf runt ett lopp då men diskade sig friskt på det andra. Alla resultat ligger på sidorna för Axi's agilityresultat och Neo's agilityresultat.

Mini har varit till Dala-Floda idag och gjort MH - värsta duktiga tjejen, gick himla bra, har lagt ut resultatet på Mini's resultatsida. Hon gjorde ett stabilt intryck - inte mkt som oroar henne särskilt mkt här i världen. Att hon som jakthund låser på skotten kändes ganska väntat och då får man en trea. Men vad gör väl det?! Nu vet jag iaf vad jag har i snöret:-) Mini har nu en egen sida - tyvärr fastnar hon inte så bra på kort - dvs. hon sitter inte still tillräckligt länge eller så är det så dåligt väder att det inte blir några bra bilder - vi får jobba mer på bilder. Har iaf lagt in två även om de inte är bra för att man ska få en aning om hur hon ser ut.

 

Närmsta tiden ska vi väl hitta på lite allt möjligt jox, kolla kalendern för planer.

 

17.8.2008 » 1:a Pinnen!! Ta mig fan på tiden! Neo och jag fick till en pinne i Borlänge! Vi har tävlat både i Borlänge och Fagersta sedan sist, resultat är inlagt på Axi's agilityresultat och Neo's agilityresultat. Samma vecka var vi ju på träningsläger för Jenny Damm och det verkade ge effekt direkt! Vi nollade båda loppen i Blge men var för långsamma i hoppklass så vi fick bara pinne i Agilityklass. Men som sagt, vi får väl ligga i nu, tävla, tävla och tävla. Det var j-vligt nära i båda loppen i Fagersta också - hade varsin förarglig "vägran" (dvs Mattes fel!) i båda loppen och utan dem hade vi fått pinne i båda! Axi har också skött sig bra, i Blge så var det första gången hon gick nolla på hinder och bara hade tidsfel - vi kämpar med slalomen för den går i slowmotion men det är nu eg. det enda som inte går på topp, vi har fått upp lite fart tack vare träningslägret - då Axi fick köra i 1,5 dag och eo sista halvdagen för att inte Axi skulle bli alldeles mör i både huvud och ben. Har uppdaterat bloggen apropå att jag har ju skaffat en ny hund! Ska ta och göra om hemsidan och lägga upp henne också, men det lär ta lite tid att göra så vi får se när det blir gjort. Hon heter iaf Mini och är 1 år och 4 mån och är en Jaktcocker - ska bli himla kul med en ny ras, snacka om både storleksskillnad och kynnesskillnad. Väntar på besked på om vi kommer med på MH i Ockelbo 31/8 för att se vad jag fått i snöret, det lät som vi skulle få plats, men tar inget för givet.

 

22.7.2008 » Har lagt in resultaten från Avesta 8 juni på Axi's agilityresultat och Neo's agilityresultat. Neo har tävlat Appell också - jag som inte gillar att tävla lydnad fick ändan ur, men han var då inte på topp... det var eg. bara spåret som gick bra och där var det matte som klantade till det så vi fick lägre poäng. Paradmomentet hopp över hinder fungerade inte ens så jag får väl vara nöjd bara att han låg på platsen. Vi får se när vi testar nästa gång, jag tävlar ju som sagt mkt hellre agility där man har en chans att hjälpa hunden hellre att gå som en pinne på lydnadsplan. Resultat finns på Neo's bruksresultat. Enda trösten var att en tjej från sista lydnadskursen för Åsa var där och höll med om att han gått mkt bättre på kursen. Så jag inte hade inbillat mig det bara:-) Vi får gratulera de andra som blev uppflyttade istället!

 

Det roligaste just nu på hundfronten är att vi ska på 2-dgrs agiltyläger för Jenny Damm nästa vecka, kan ju bli hur kul som helst och framför allt att vi kommer framåt i utvecklingen och närmare pinne! Annars är äntligen arbetsrummet klart, så nu är det mesta renoveringen gjort, fick som tur var extra hjälp av mamma och Anders förra helgen så det gick lite fortare att bli klar. Kommer lägga upp lite före och efter bilder ngt tag, men just nu har vi semester så det slappas lite...:-)

 

12.6.2008 » Vet att jag är lite efter med hemsidan, men har iaf uppdaterat kontaktsidan och om mig idag. Var iväg och tävlade 11 maj i Fagersta, 4 klasser och vi diskade oss i alla, det gick klart bättre i Avesta 8 juni, ska lägga in resultaten en annan dag, har mest fullt upp på jobbet och med att fixa småsaker med huset. Det blev ju tyvärr tvärvarmt och det har ju inte direkt hjälpt till att öka tempot, hellre tvärtom. Flytten gick iaf himla bra, jag körde grejer i flera helger och sedan fick jag hjälp av några vänliga själar att köra möblerna. Har fått hjälp av släkten att fixa en hel del så det är jag väldigt tacksam för, det speedade upp resultaten helt klart! Hundarna börjar vänja sig vid hundgården även om Neo (med största sannolikhet är skyldig) sett till att de kunnat komma ut tre gånger, men nu är det förstärkt och fixat så nu har de inte tagit sig ut något mer. Har fått hjälp av ett par grannar att släppa in dom i huset efter halva dagen och det har hjälpt oerhört! Hundarna är hur nöjda som helst när jag kommer hem jämfört med om de måste vara hela dagen i hundgården. Men mer om allt sånt här en annan dag...

 

22.3.2008 » Vi har rakt varit iväg på två tävlingar, inofficiell med tre klasser i Ludvika förra lördagen och officiell med fyra klasser i Rättvik igår. Axi förvånade mest igår genom att komma runt 4 lopp utan att ge upp som hon gjorde i Ludvika. Vi diskade oss inte heller i två lopp!! Neo är nära men skjuter ingen hare som sagt. Han hade som mest 5 hinderfel och ev tidsfel. Snart måste vi få en pinne! Vi har som samlat ihop till det! Har uppdaterat både Axi's agilityresultat och Neo's agilityresultat.

Sedan ska vi ju flytta!! Jag har köpt ett bostadsrättshus i Norberg! Kolla in föreningens hemsida. Kommer bli himla bra då vi kan ha hundgård, stängsla in tomten och sitta på den stora altanen i sommar! Lite jobb bara att fixa hundgård, stängsel, måla lite väggar, byta lite golv mm. Men det kunde var mkt värre och det blir iaf inte en lika stor ekonomisk risk som att köpa ett vanligt hus. Ska börja köra grejor i helgen eftersom jag redan fått nycklarna då huset står tomt, men just nu på morgonen är det -10 så kommer vänta lite tills solen har värmt upp lite och vi kan ta en tur i skogen först.

 

24.2.2008 » Placering igen för Neo, men inga pinnar... Vi for iaf till Köping redan i fredags eftersom tävlingen skulle starta kl 7.30. Jag är inte någon morgonmänniska så därför tog vi in på Vandrarhem över natten. Har uppdaterat både Axi's agilityresultat och Neo's agilityresultat. Inga strålande resultat men det var iaf roliga banor, bra väder och sol samt vi träffade mycket trevligt folk och hundar!

 

17.2.2008 » Över 100p!! Blir aldrig nervös inför agilitytävlingar, men lydnad är ngt helt annat. Det gick så bra som målsättningen var, att komma över den magiska 100p gränsen, hade inte Neo varit så övertänd på platsliggningen och studsat upp som en gummiboll så hade det gått ännu bättre. Nu skrapade vi iaf ihop 123p, blev inte sist, utan näst sist:-) Men det viktigaste av allt var att på alla de moment som vi fick poäng på fick vi minst 8!! Det är värt att fira! Läs resultatprotokollet och mina kommentarer på Neo's Lydnadsresultat. Vi får tacka Sara för hjälpen att filma så matte kan se om och om igen sina fel och brister :-) Skämt å sido så är det verkligen nyttigt att se sig själv utifrån ett mer "objektivt" håll. Ska fundera nu på när vi ska tävla nästa gång. På ett igen bara!

 

10.2.2008 » Så idag var det agilitytävling i Norberg, nära och bra när man måste vara där så tidigt... Vi var där strax innan 7 och kom därifrån vid 13, så då var matte lite mör. Axi skötte sig bra, diskade oss givetvis men det händer grejer i hennes lilla huvud, läs mer på Axi's agilityresultat. Neo börjar bli en riktig klippa, nära pinne igen men som vanligt slalomen som spökar men det känns stabilt med allt annat, läs mer på Neo's agilityresultat. Kul var att Malin och hennes PimPim också var där. Malin var så snäll och hjälpte mig att sköta kameran och filma våra lopp. Det är himla nyttigt för Matte att se vad hon gör för tok... Så sammanfattningsvis gick det bra idag, men som alltid är det tråkigt när nära inte skjuter någon hare... men på ett igen, två veckor bara till nästa tävling i Köping!!

 

9.2.2008 » Har fått ett ny tillskott i flocken, lilla kissen Lillbus (har inte lyckats bestämma namn än så han har ett "alias"). Bild och filmer ligger inne under min katt. Alla andra, vovvarna och gamla katten har varit rätt nyfikna och Lillbus har varit rätt så försiktig första veckan (hämtade honom 29 januari) men nu verkar det ha gått över och det är lite mer fart överallt på honom. Skall göra om givetvis så det heter mina katter, men det får bli en annan dag. Annars är läget ganska lugnt, vi tränar slalom som vanligt när det gäller agility, det är ju tävling i morgon i Fagersta, så det ska bli spännande och se hur det går.

 

26.1.2008 » Har uppdaterat Neo's Planer och Axi's Planer för året som kommer. Vi skall hålla det lite opretentiöst och vara nöjd med det vi hinner ta oss för. Har iaf nya tävlingslydnadskurser inbokat för dom så vi ser till att hålla igång. Skall även slå på stort och köra en heldag med Åsa i februari för att ha ngt av vikt att göra på återstående semester. Jag har funderat på när var hur vi ska tävla bruks, men eftersom det är så svårt att planera eftersom man inte vet om man ens kommer med så låter jag bara agilitytävlingarna vi planerat åka på stå i kalendern. Det är ju därför det är mer tacksamt att tävla agility eller lydnad, man vet ju att det blir av...:-) Hoppas alla får ett bra år 2008! Vi är lite matta än så länge efter att blivit påkörda och fått bilen lite tillbucklad och efter att ha tappat en mobil i vattendunken... så det kan väl bara bli bättre antar jag. Bantningen på vovvarna har iaf gått bra, Neo är nere på matchvikten han hade vid kastreringen igen och Axi har tappat sitt extra lilla lulllull, så nu är det bara att hålla efter och jobba mer på kondition istället.

 

Den som inte tycker vi gör så mkt får väl kolla i kalendern vad vi faktiskt gör, vi håller oss tillräckligt sysselsatta för att vara lågsäsong i hundvärlden också med tanke på att man ska jobba och göra annat också ibland. Blogga blir det inte mkt av som sagt, men sånt håller ju andra på med till döden istället så det jämnar väl ut sig. Nu ska vi ut i skogen istället för att sitta framför datorn och häcka! God fortsättning iaf på det nya året till att vi känner!

Nyheter 2007

Nyheter 2006