Nyheter 2009

 

15.11.2009 » Sista provet för året avklarades igår i Säffle! Bästa nollan hittills:-) Vi fick gå himla länge då det var väldigt klent med fågel, knappt några alls. Vilket var ju himla synd eftersom vi annars fick så fin kritik av den engelska domaren. Grattis ska vi säga till Mini's mamma Ullis som fick sist 1:a pris igår och numera är SJ(j)CH! Kul!

 

Mindre roligt var provet i Rimbo som vi var iväg på den 31:a okt, jag var väldigt nöjd själv med Mini's arbete under första halvan som vi gick i en skogskant då jag tyckte söket funkade ok, men sedan fick vi gå i ett djupt dike och då drog Mini i väg på sticksök. Det tråkiga tyckte jag var att det som faktiskt gick bra nämns inte ens på kritiken, känns inte så rättvisande - hon sticksökte inte hela tiden, visst halva, men inte hela. Men som vanligt är det ju domaren som dömer så vad ska man säga. Förstod inte heller varför domaren säger att hunden inte respekterar fågeln när Mini vänder och springer tillbaka mot mig när hon stött fåglarna, borde dålig respekt inte innebära att hunden springer efter och inte tvärtom... ja, ja, vi har iaf fått bra med träning nu på de prov vi varit på. 

 

Mest nytta av det vi gjort i höst är definitivt dagens kurs med gårdagens domare, Andy Robinson, himla bra och lärorikt - extra kul är att han har fött upp Mini's mamma. Kolla in hans hundar på Whaupley Gundogs - länk finns på länksidan.

 

Har lagt in båda kritikerna från de sista två jaktproven Mini's jaktprovsresultatsida.

 

24.10.2009 » Så då var det klart - KORAD!! Var en sväng till Täby idag och gjorde exteriörbeskrivningen, Axi's superbra uppfödare tipsade mig om att det fanns ett MT med exteriörbeskrivning idag som Briardklubben anordnade - så tack till dom att vi fick plats! Ska få kopia på protokollet hemskickat så lägger in det när det kommit. Så nu är årets tävlingssäsong iaf helt över - måste säga att det gått som planerat och önskat - både Axi o Neo i tvåan i både agility och hopp, Axi Korad, Mini pris i Nkl och kommit runt iaf en gång i agilityn.

 

Nu blir det nya tag och nya mål för 2010. Ska definitivt testa att få upp hoffarna i 3:an bara för att j-vlas... Kommer vi upp får vi väl ta och springa "egna" banor i trean om dom inte passar riktigt perfekt till oss...:-) Mini's mål för nästa år blir att nolla i ettan och ta pris i Ökl på fältprov.

 

18.10.2009 » Idag var det dags att testa igen och se om jag skulle få se min Axi när vi gjorde mentaltest hos Bro-Håbo bk. Jag tyckte inte hon var sig riktigt lik när vi gjorde det i april i Dala-Floda. Axi kändes rätt loj då, med tanke på löp ett par veckor innan och strulande tassar och därav sår så var det väl kanske inte så konstigt, men idag då var MIN Axi med!! Så himla kul det var att se! Tyvärr var ingen frivillig att filma, men var väl därför det gick bättre tänker jag:-) Så vi fick 300 p på pricken! Planerade våra kryss perfekt!;-) Allra nöjdast var jag med hennes kamp i börja, det morrades t.o.m när hon kampade med testledaren - jäklar vilken skillnad det blivit av sig själv - måste säga att jag inte tränat något särskilt mycket på kampen, men hon har själv hottat upp den, det har nog kommit igång när vi tävlat agility då hon varit attans så taggat innan vi ska in på plan och rakkt kampat med kopplet. Det har hon då kommit på själv att hon skulle göra:-) En värdig avslutning på årets tävlingssäsong blev det verkligen för Axi som varit så duktig i agilityn trots svampen i tassarna som kommer och går - nu har det varit bra med tassarna ett tag iaf så vi hoppas att hon kan få en lika bra tävlingssäsong nästa år också! Nu får vi se till att fixa en exteriörbeskrivning också så vi kan få ut titeln! Se protokollet på Axi's resultatsida.

 

17.10.2009 » Har lagt in kritikerna både för 10:e och 11:e för den som vill läsa på Mini's jaktprovsresultatsida.

 

15.10.2009 » Den 10 okt startade vi vårt andra jaktprov i Knutby!! Ett andra pris! Bra jobbat Mini! Matte inte så himlans duktig enl domaren...:-) Skämt å sido - Springerklubben ordnade och jag har då aldrig fått så mkt prylar i pris på ngn hundtävling! Väldigt trevligt och roligt! Några kilo Royal hundfoder, en Agria hundpärm mm. Alla fick pris också - även de som nollade! Mkt sympatiskt tyckte jag och tackade och tog emot! Det var inte fullt lika kul dagen efter i Strängnäs, då gick det inte fullt lika bra, en ny nolla. Ska försöka lägga ut provkritikerna i helgen. Återkommer!

 

7.10.2009 » I söndags fick vi starta på jaktprov för första gången! Jätteroligt var det! Mini skötte sig väldigt bra för att vara bara andra gången hon stötte fågel på riktigt, första gången var i torsdags då vi var och tränade hos hennes uppfödare... Så lilla gullet är stor tjej nu! Tyvärr "diskade" vi oss, men det kan vi ju nu vid det här laget:-) Lilla fröken tyckte nog fågeln var lite konstig som lät så hemskt och flaxade så dant när den damp ned från luften. Hon letade upp den och "log" sedan mot mig och tyckte nog att jag skulle hämta den själv, hon såg så nöjd ut med sig själv så jag höll på att börja skratta. När domaren klev halvvägs fram emot henne tog hon upp den och kom med den till mig. Synd var att hon inte gjorde det på en gång, för hon apporterade en stor fasan så fint i torsdag. Hon kanske lärde sig av detta hoppas jag, att om man inte tar fågel på en gång kommer stora stygga farbrorn och försöker ta den:-) Men, men nu har vi iaf kommit igång och vi ska på TVÅ prov till helgen, lördag i Knutby och söndag i Strängnäs, så det blir en hålligång helg till helgen! Har lagt in kritiken för provet för den som vill läsa på Mini's jaktprovsresultatsida.

 

20.9.2009 » Änteligen är det klart!!! Neo fick sista uppflyttningspinnen i agility! Ännu ett himlans bra lopp - vi har ju gjort en hel del sådana men missat att få pinne. Tyvärr diskade vi oss i Hopp 2 då han också höll på att nolla, ingen hade nog lyft på släpet till platta tunneln sedan igår och jag tänkte då inte ens på det på banvandringen, vi hade nr 1 och när Neo skulle igenom med bara typ 3 hinder kvar efter så tyckte han att det tog emot för mkt då den var blöt och tung så han backade ut, troligen rädd att han skulle göra illa sig. Så han är iaf inte dum min Neo, han gjorde ju helt rätt, jag fick till slut lyfta på släpet själv så han iaf kom igen, men blöt var han så det hette duga. Axi nollade Hopp 2 i dag igen, men idag fick hon tidsfel, mindre roligt var att hon sprang på 3,79 m/s i går och fick inga tidsfel, idag sprang hon på 3,89 m/s och fick 0,37 sek i tidsfel. Mycket märkligt, men det är ju det som är nackdelen med Agility, domaren dömer och domaren fastställer idealtiden efter "rekommenderade koefficienter" vilket gör tävlandet ibland till rätt så godtyckligt på något vis. Men, men, Neo är uppflyttad det var det viktigaste och att Axi skulle få två pinnar på en helg och vara en pinne från trean hade jag då inget större behov av faktiskt. Mini min vän diskade sig idag men skötte sig bra, hon lyssnade bra, så det kändes riktigt bra! Detaljer om resultaten finns på Axi's agilityresultat, Neo's agilityresultat och Mini's agilityresultat.

 

19.9.2009 » Axi 3:a o pinne i hopp 2 i dag!!! Neo 4:a bara 24 hundradelar efter, men ingen pinne tyvärr, en startande för lite för att det skulle bli fyra pinnar. Missade pinne i Agility 1 igen, släppte Neo m blicken i en tiondelssekund i en sväng och då drog han på däcken - sen när drar han på däcket? Återkommer med mer efter morgondagens tävling i Avesta. Ska sova nu!!! Klev upp 4 i morse...

 

18.9.2009 » Iaf inget regn i Karlstad, men inga pinnar heller och det gick ok att sova i tält, klart kallare ute än förra helgen fast än att det då spöregnade. Fick mig iaf en dusch på lördagskvällen på golfklubben som låg bara några hundra meter från brukshundklubben. Tältet har jag använt färdigt - ska ge bort det till Eva o RR'arna istället. Ska ta och köpa ett annat tält (Turbotält Hiker - kolla på www.friluftsvaror.se) till våren som inte tär lika hårt på mitt tålamod. Tältet har varit bra när det väl blivit uppsatt, men själva uppsättningen var inte så himlans rolig när man är själv. Men det har varit bra att testa på nu två helger i rad, vi gillar alla fyra att bo i tält så då kan jag med gott samvete köpa ett lättsammare och dyrare tält i vår och veta att vi kommer att använda det. I morgon tvärtidigt drar vi i väg till Söderköping - ska snart gå och lägga oss - ska bara kolla klart på large finalen i VM på nätet - och sedan blir det nära för en gångs skull med tävling i Avesta på söndagen. Åker till Söderköping för där är det klass 1-3 i morgon, det är bara klass 2-3 i Avesta i morgon. Ska bara ha den där sista pinnen!!! Nu är det max 5 chanser kvar i år - vill verkligen ha det klart i år!! Då kan jag fokusera mer på Mini's agilitytävlande i stället nästa år. Detaljer om resultaten finns på Axi's agilityresultat, Neo's agilityresultat och Mini's agilityresultat.

 

10.9.2009 » Detaljer om gårdagens resultat finns nu på Neo's agilityresultat och Mini's agilityresultat.

 

9.9.2009 » Sju svåra år och äntligen blev det en pinne till i Agility 1 för Neo!! Bara en kvar... ska bara gå innan året är slut. Neo var enda nolla av 18-19 startande så det blev vinst!! Mini snurrade hej vilt runt i agilityklassen, men tog sig i hoppklassen - fick bra flyt runt banan, tog inte om några hinder som hon sprang förbi eller däcket som hon tog i ramen, helt ok för att vara Mini iaf. Återkommer med detaljer på resultaten när det kommit ut på nätet.

 

7.9.2009 » Efter en helg i tält och med en hel del regn är vi hemma i Norberg igen. Tyvärr inga höjdarresultat med oss hem från Tidaholm. En stackars rosett från söndagen då Neo blev fyra i en agilityetta som var som en tvåa... suck, domarnas olika banor är så himlans ojämna i svårighetsgrad - detta var den svåraste etta hittills på hela året och sedan far man på tävlingar där det nästan är för lätt. Suck, detta är väl största nackdelen med agility - man vet aldrig vad man får för nivå på ngt. Samma är det enda som talar för bruks och lydnad - man vet alltid vad man får... Men, men, vi tar nya tag på onsdag i Rättvik - Neo ska bara ha två pinnar till Agility - jag ger mig inte!! Postivast i helgen var nog ändå Mini's lopp - iaf spridda delar - vi diskar oss nu nästan varje gång pga yviga svängar och att vi tar om ger vägringar - inte bara pga att hon inte ens tar hindret utan springer förbi och tar nästa hinder, ett par månader till så blir det nog riktigt bra. Detaljer om resultaten finns på Axi's agilityresultat, Neo's agilityresultat och Mini's agilityresultat.

 

3.9.2009 » Var till Flen i söndags den 30:e - inga höjdarresultat - ingen pinne till Neo och då är jag tyvärr inte så nöjd... Mini gick bra iaf, diskade oss inte förrän på slutet - lite vida svängar bara så det blev några vägringar. Har även varit till Dala-floda igår igen - inga pinnar då heller men har lagt in resultaten. Detaljer om resultaten finns på Axi's agilityresultat, Neo's agilityresultat och Mini's agilityresultat.

 

29.8.2009 » Nu idag var det dags för debut i Grundprov - så vi åkte en tur till Edsbyn igen. Godkända blev vi också!!! Mini skötte sig himla bra, försökte fuska lite bara när det blev öppnare mark men det är ju inget nytt... Lite bekväm tjej ibland, men världens gulligaste! Nu ser jag verkligen fram emot att starta på "riktigt" fältprov - har anmält till ett par stycken redan - så det ska bli himla kul och spännande! Grattis till Femman och Stina också som klarade både Vattenprovet och Grundprovet på samma dag - yeah! Har lagt in kommenterna för provet för den som vill läsa på Mini's jaktprovsresultatsida.

 

28.8.2009 » Var iväg till Dala-floda i onsdag och tävlade klass 1 - så det blev en agilityklass för Neo och båda klasserna för Mini. Neo missade tyvärr pinne pga kontaktfält på näst sista hindret - suger... Mini gjorde världens sämsta lopp i agilityklassen, sedan sa jag åt henne ordentligt att skärpa sig innan vi startade i hoppklassen och då gjorde hon sitt hittills bästa lopp!! Vi diskade oss på tredje sista hindret tyvärr - hoppade däckram och tog sedan nästa hinder... men vi hade bara 5 fel då på en vägran i slalom så jag var chockad att det gick så bra! Ska definitivt försöka "sträcka upp" henne innan loppen på söndag också, för så fokuserad som hon var i onsdags har hon ju aldrig varit. Se detaljer om resultaten på Neo's agilityresultat och Mini's agilityresultat.

 

22.8.2009 » Avslutning var det idag på grundprovskursen hos Yvonne - Iago, så förmiddagen spenderades på stadgeträning och så körde vi ett "grundprov" för att prova på det på eftermiddagen. Jag är mkt nöjd med hur Mini har utvecklats sedan första gången vi var på jaktkurs över huvudtaget (slutet av mars), jag tycker det har gått över förväntan, vi får tacka Elisabeth, Yvonne och Monica som vi kursat för och som lärt oss allt vi kan!! Nästa mål blir nu ett riktigt grundprov nästa lördag i Edsbyn och sedan ska vi våga oss på att starta på Fältprov i oktober - det går som det går;-) Vi måste iaf testa på och kul ska det bli! Har lagt in kommenterna för Mini för den som vill läsa på hennes jaktprovsresultatsida.

 

21.8.2009 » Idag var dags igen att försöka oss på Vattenprovet - till Karlskoga for vi! Godkända blev vi! Så det var väl värt resan! Gick mkt bättre denna gång än i Gävle - inga näkrosblad som förvirrade utan bara gles vass hela vägen ut. Så nu kan jag ju faktiskt välja att starta Ökl om det skulle råka gå väldigt bra i Nkl i okt. Men, men det är en senare fråga... Grattis också till Sussie och Jojjo som både klarade Enkelt vatten och Vattenprovet! Har lagt in Mini's kritik på hennes jaktprovsresultatsida.

 

13.8.2009 » Var iväg till Knivsta igår efm/kväll - tänkte försöka få till en agilitypinne till Neo - men nej då, en förarglig 5:a på nedfarten på balansen satte stopp för det. Suck, känns som det är samma fel jämt, men men... Neo blev iaf 3:a i Hopp2 med bara 0,52 i tidsfel - det var väl lite oväntat - att vi var så nära en uppflyttningspinne till trean, men vi vill nog inte ha någon sådan iaf, för vad ska vi i trean och göra, känns inte som banorna är så roliga att köra med stora hoffar där - det får vi spara till en liten skit som Mini istället. Mini tävlade inte igår då det bara var Large. Se detaljer om resultaten på Axi's agilityresultat och Neo's agilityresultat

 

9.8.2009 » Det gick t.o.m lite fortare än vad jag hade hoppats! Axi fick sin tredje och sista pinne i Agility 1 idag - så nu är hon uppflyttad till Agility 2!!! Neo var tyvärr inte ens nära, men med tanke på de andra nollors tider gjorde att båda hade inte kunnat få pinne eftersom Axi fick 5:e och sista pinnen...  Så nu får vi jaga Neo's pinnar vidare på onsdag i Knivsta istället. Se detaljer om resultaten på Axi's agilityresultat, Neo's agilityresultat och Mini's agilityresultat.

 

8.8.2009 » Var iväg till Gävle idag för både min och Mini's debut på vattenprov - det gick halvbra - på så sätt att vi klarade EV - Enkelt vattenprov som behövs för att kunna starta på Nybörjarklass i fältprov, men vi klarade inte Vattenprovet fullt ut, som krävs för att få start i öppen klass. Så vi får anmäla till ett till - Karlskoga har ett kvällsprov om två veckor - så vi ska anmäla till det för att hålla igång! Har lagt in Mini's kritiker på hennes jaktprovsresultatsida som är ny! Hoppas på fler resultat i höst... I morgon tar vi nya tag - då ska vi till Dala-Floda och diska oss lite...:-)

 

4.8.2009 » Kommit ikapp med resultatuppdatering... blev lite många tävlingar ett tag här så jag har inte riktigt hunnit med... däremot har jag lagt in en hel del bilder i galleriet med bilder från tävlingar som andra fotat. Summan av alla nya resultat var att Axi i söndags VANN och fick sin andra pinne i Agilityklass så nu fattas det bara en!! Den ska tas snarast:-) Mitt mål är iaf att både Axi o Neo är i Agility 2:an också innan året är slut. Jag har anmält oss till så många tävlingar som möjligt för att lyckas med det - kika in på kalendern för att se var vi håller hus. Mini's sista lopp i söndags bådade iaf gott inför framtiden - ska bli spännande att se hur det går på de närmaste tävlingarna. Vore himla glad om vi skulle kunna nolla ett lopp i år för att bli riktigt bra nästa år. Se detaljer om resultaten på Axi's agilityresultat, Neo's agilityresultat och Mini's agilityresultat.

 

8.7.2009 » Efter en halvlyckad helg utan pinnar i Åtvidaberg och med Axi's båda disk på söndagen var vi revaschsugna i måndags när vi åkte till Ånnaboda utanför Örebro! Regnväder men det vi gjorde verkade funka! Axi tog sin första pinne i Agility och sin tredje och sista i hopp och blev då uppflyttade till hopp 2!!! Nu är hon i kapp storebror! Attans så bra det kan gå på en dag, enda smolket var att Neo var så himla nära en till pinne i agility, men, men, vi tar nya tag i kväll i Skultuna och på lördag i Mora! Då kommer även Axi att debutera i hopp 2! Spännande! Mini hänger med och springer egna banor... men det känns som det går bättre och bättre, i Ånnaboda fick jag t.o.m henne att gå slalomet, även om med viss möda:-) Koncentrationen kanske börjar ta sig iaf. Jag firade pinnarna iaf - köpte nya fotbollskor i Örebro - så vi kan springa ännu fortare, hehe... Se detaljer på Axi's agilityresultat, Neo's agilityresultat och Mini's agilityresultat. Har även fått till bildgalleriet i menyn nu - så kolla in agilitykort från Ludvika som Kirsti tagit och bilder från Edsbyn som Petra tagit.

 

23.6.2009 » Lagt upp ett nytt Fotogalleri - länk finns på första sidan under startbilden - kunde tyvärr inte lägga den i menykolumnen för då öppnade den bara sidan där - lite väl litet... Ska få till det senare, måste fixa nyare version av Frontpage för att kunna redigera sidan som jag gjort tidigare. Nu kan jag bara göra det direkt i serverägarens program och då finns det inte samma funktioner som jag är van vid.

 

20.6.2009 » Axi's andra pinne i hopp kom i dag i Ludvika! Med en tredje plats knep vi den pinne vi förlorade igår. Kul var att Lena med sin Riesen Axa vann och fick sin efterlängtade sista pinne för att vara i 2:an i båda klasserna. Grattis! Mini var lika yrig som igår i Agilityklass men det gick mkt bättre i hoppklassen! Vi hann till tredje sista hindret typ innan vi diskade oss - det är nog det bästa hittill! Detaljer se Axi's agilityresultat och Neo's agilityresultat. Nästa jagande av pinnar blir i Åtvidaberg - se kalendern.

 

19.6.2009 » Neo's andra pinne i hopp kom i Fagersta 31 maj  och den sista idag i Ludvika! Axi nollade också hopp idag men var tyvärr lite för långsam så hon blev 6:a och det var bara 4 pinnar. I Agilityklass blev Axi 6:a och Neo 8:a av 27 starter trots att de båda fick 10 fel var. Så nu tar vi nya tag i morgon - Ludvika igen och Neo's debut i hopp 2!!  Detaljer se Axi's agilityresultat och Neo's agilityresultat.

 

1.6.2009 » Nytt blogginlägg.

 

9.5.2009 » Nytt blogginlägg.

 

8.2.2009 » Årets andra officiella agilitytävling i Karlstad den 7/2 blev en succé!! Axi tog sin första pinne i hoppklass! Värsta tjejen! Tyvärr kan jag inte säga att banorna var särskilt svåra - så egentligen borde vi nollat agilityklass också, men som "vanligt" så drar Axi på A-hinder och skiter i alla andra... annars kan det vara balansen också som suger så att allt annat går bort. Hon är för rolig lilltjejen:-) Detaljer se Axi's agilityresultat. Neo, stackaren, fick ju inte tävla men Mini körde hårt. Jag "hiade" upp henne ordentligt inför båda loppen för att få henne att vara med mig istället för att lukta på allt på underlaget i ridhuset. Så det gick mkt bättre än i Linköping! Vi diskade oss givetvis;-) men jag var nöjg med flera delar av banorna där hon fick upp bra fart och var fokuserad! Så det blir nog himla bra så småningom...

 

5.2.2009 » Årets första officiella agilitytävling blev i Linköping den 24/1. Matte fick springa 6 lopp och det blev 5 disk... Som vanligt var man iaf i gott sällskap:-) Axi fick bäst resultat med en snopen 5 felare på tredje sista hindret se Axi's agilityresultat. Neo diskade jag med flit i båda loppen då vi fick fem fel på slalom båda gångerna och då valde jag att köra på istället för att inte ta om och tjafsa med honom utan behålla farten istället. Mini - ja, det var dagens underhållning, hon hade inte koll på mkt, det gick mkt bättre förra gången i Ludvika, nu yrade hon lite här och där och hade inte så stor koll på vad jag visade, men hon är ju för söt och skötte sig utomordentligt i tygburen - somnade flera gånger - blev nog lite trött när det var första gången hon var i ett ridhus antar jag.

 

Efter det har det mest varit besök på Strömsholm som hänt, fick åka in akut 25 jan med Neo då han fått ngn Ögoninflammation - fråga mig inte varför, iaf så fick han ögondroppar och medicin och det såg bara bra ut på återbesöket den 29:e. Men så i söndags blev han heldålig i magen - diarré och på månkväll var det rakkt så han seklade blod... så till Strömsholm igen i tisdags och då konstaterar dom att kortisonet han fått för ögonen har inte varit så bra för magen, han bajsade rakkt blod också då. Så nya mediciner, Pro-colin, specialfoder mm - nu är iaf bra igen, men det blev lite många bilresor på en dryg vecka. Nu ska vi iaf bara dit den 16:e för att göra återbesök och titta på ögonen - ska även passa på och göra en ögonlysning på Mini då!

 

Nu på lördag den 7:e feb ska vi till Karlstad och tävla agility igen, givetvis får Neo stå över - lik väl som han missar lydnadstävlingen nästa helg tyvärr, men är man "dopad" med alla mediciner så är man... Så vi får se vad tjejerna kan prestera för resultat iaf. Det känns som om Axi är riktigt på G nu, sist diskade hon sig i Agilityklassen för att hon letade reda på balanshindret i alldeles fel nr ordning. Så hindersuget börjar blir väldigt bra! En nollat lopp känns inte alls så himla långt bort! Ni får hålla tummarna för oss på lördag!

 

5.1.2009 » Så då var det gjort! Jag och Axi har startat lydnad för första gången, så här i efterhand kan man inse att ridhustävling första gången kanske inte var så smart... med tanke på att det var underlaget i ridhuset som luktade så gott att Axi inte riktigt hade tid med mig:-) Nu fick vi iaf ett tredje pris ändå - så det var ju bättre än Neo's första lydnadstävling. Men hade hon gått så pass bra som hon gått på träning så borde vi iaf haft en hel del poäng mer eftersom det är egentligen bara apporteringen som vi inte kan alls. Vi får väl se när det blir av nästa gång, inte blir det i ridhus iaf... se poängen på Axi's lydnadsresultatsida. Tyvärr är de flesta tävlingarna i närheten samtidigt som agilitytävlingar jag vill åka på så det får nog vänta till iaf i Juni då Hedemora har en kvällstävling som inte krockar med någon agilitytävling. Annars händer inte så mkt - med tanke på hur kallt det har varit!! Men till helgen ska vi på kurs med Tobias Svensson igen så det har jag höga förväntningar på att det ska bli kul! Sen kommer det nog bli att vi ska på en spårhelg snart som jag tänkte Axi ska få vara med på, men det är inte riktigt spikat med datum än. Hoppas att det kommer gå bra iaf för jag skulle vilja starta BSP med Axi i april. Känns som BSP är mer min grej eftersom då slipper man ju den tråkiga lydnaden och bara får göra det allra roligaste!

 

Nyheter 2008

 

Nyheter 2007

Nyheter 2006