Nyheter 2010

 

24.11.2010 » Har legat efter lite med uppdateringarna... men nu har jag lagt till Dizz och Rose med bild under "Mina hundar" hela två stycken små tjejer har flyttat in sedan jag uppdaterade sist, ibland går det fortare än man planerat. Dom funkar iaf bra ihop med dom andra och jag får fler att tävla nästa år vilket känns himla kul! Håller på med Dizz stamtavla och sida och ska länka till den från Dizz när det är klart. Annars skulle jag behöva packa för fullt eftersom vi flyttar till Krylbo i januari, men ryggen krånglar så det går inte så bra just nu... Men det löser väl sig så småningom.

Ceasar har iaf flyttat till Erica i Rättvik för ett par veckor sedan och det verkar funka bra så jag hoppas han blir kvar där så han får komma ut som han vill och slipper bo i lägenheten med oss. Att vi flyttar var inte så planerat egentligen, men det dök upp en tillräckligt stor, tillräckligt billig lägenhet nära skogen och jobbet och då kändes det värt att flytta. Vi är ju sällan hemma iaf maj-oktober på helgerna och då blir huset eftersatt både inne och ute - känns bättre att slippa det ansvaret och det blir mer pengar till att vara borta ännu mer...:-)

Neo har det iaf superbra hos Göran och har blivit helt bra efter den olyckliga magomvridningen som han blev operarad för i september. Jag hade inte kunnat hitta ett bättre pensionärsboende till Neo - Göran avgudar Neo och jag är då säker på att det är ömsesidigt och att Neo är superlycklig över att vara enda hunden och ständigt i centrum igen, det var ju några år sedan sist:-)

Närmast ser vi framemot kurs med VM-vinnaren i Large Lag 2010 Malin Elfström nu på lördag. Sedan blir det vinterträning på söndagar med Avesta HU innan jul, har bytt klubb nu eftersom vi snart bor i Avesta/Krylbo igen och får då bara 5 min till ridhusträningen efter flytten!

19.09.2010 » När det rinner till så är det ordentligt... Idag tog Mini sin tredje pinne i Agility 1 i Sandviken och är därmed uppflyttad till Agility 2!! Inte lika fort som i Dala-floda 1 sep sprang hon, men inte heller lika långsamt som förra helgen i Hudik. Jag tror det var bara med en dags fågelträning i går som uppvärmning! Axi fick ju tyvärr inte tävla idag heller, men hon är så pigg hela tiden nu att hon kan nog köra nästa söndag i Kumla - hon var riktigt på g idag när hon såg agilitybanan:-)

12.09.2010 » Hudiksvall visade sig vara lyckat i helgen det tredje nollade loppet på hinder för helgen gav utdelning!! Andra pinnen i Agility 1 för Mini! Tyvärr går det inte fort - i Dala-floda den 1:a sep då sprang Mini som ett jehu, men i helgen var det himla söligt i jämförelse - så vi måste träna mer fart ändå och framförallt i slalom. Axi fick ju tyvärr inte tävla eftersom hon blev biten av en huggorm i tisdags och blev då inlagd på sjukhuset till torsdagen och nu ska hon ha 14 dagars strikt vila.

01.09.2010 » Idag lossnade det! Mini tog sin första pinne i agility 1 och vann för andra gången någonsin! Hon vann även hopp 1 förra veckan men då hade vi fel så det blev tyvärr ingen pinne. Tänka sig... lilla Mini en egen liten pinne - det tar sig - två lektioner hos Camilla och sedan två vinster - det blir till att fara dit fler gånger så vinner vi m.a.o fler gånger:-) Sala i helgen som var gav en fjärdeplats till Axi på söndagen i hopp 2, tyvärr med tidsfel (mattes fel...) annars var det idel disk - men snabba disk! Både Axi och Mini kändes som snabbare och att de tog i mer än vanligt, så det kändes väldigt bra. Nu till helgen blir det spanielträning för hela slanten och så jagar vi nya pinnar nästa helg i stället - då blir det en tur hem till Hudik!

08.08.2010 » Axi blev 2:a och tog sin andra pinne i Agility 2 idag i Dala-Floda!!!! Hon gjorde ett väldigt fin lopp. Neo gjorde ett ännu bättre lopp ca 1,5 sek snabbare, men han galloperar ju som vanligt över kontaktfältet på vägen ned från balansen, synd men jag vill ju inte bromsa honom utan tar han så tar han kontaktfältet - annars hade han fått sista pinnen och varit i klass 3.... Hoppklassbanan var inte lika rolig som agilitybanan, ingen rolig start upp runt ett hinder och sedan världens vinkel från en tunnel till en stor mur. Neo var nolla tills andra gången över muren och då var inte jag så snabb för att skicka över honom tyvärr. Med Axi sprang jag fel själv - brukar som aldrig göra det! Det är max andra gången i år.

Annars är det nya bud i Mellerud... nu har jag bara tre hundar... Tyvärr blev jag tvungen att lämna tillbaka Joli igår - Mini och Joli rök ihop i fredags och slogs så illa att det var inte något att välja på. Det har gått bra med dom båda i flera veckor, men nu när Mini höglöpte så gick det inte alls och löpa lär dom båda göra fler gånger. Det kändes himla ledsam att lämna tillbaka henne, även om jag bara haft henne en månad så var hon en himla mysig hund med stor motor och hon lärde sig agilityhinder och handling väldigt fort när man visade och klickade, jag har inte varit med om att någon av de andra hundarna har fattat så fort vad man vill att dom ska göra. Så vi var till Gävle i går fm och Joli klarade enkelt vatten vilket var himla kul och sedan fick vi åka ned till Odensbacken utanför Örebro och lämna av henne. Tack snälla Sven-Erik och Lisa för att jag fick prova att ha hem henne, köpa henne och tyvärr även lämna tillbaka henne! Beauty/Joli är en så mysig och fin hund!

Sedan har Göran från Avesta precis varit hit och hämtat Neo till sig - så får vi se hur det går, kände att Neo inte riktigt orkade med det tempo han vill hålla i andra loppet idag så det kan nog vara vettig att han pensioneras medan fortfarande är så pigg och frisk som han ändå är - han vet då inte själv att han är 7 år snart iaf... Håll tummarna att det går bra, Neo kan nog tycka att det blir skönt att bli ensam hund igen och slippa små dryga valpar t.ex.:-)

01.08.2010 » Så kan det gå... 5 hundar nu helt plötsligt:-) Tänk att jag hade bara tre i maj... Joli är numera min sedan i fredags då vi var till Strömsholm och gjorde besiktning och ögonlysning, eftersom det gick bra så köpte jag henne! Joli är en röd liten jaktcockertjej på tre år som ska få sig en duvning i agility nu för att kunna starta på allvar i vår, sedan ska vi i väg på vattenprov nästa helg, jag har anmält till MH 21-22 aug som jag hoppas att vi kommer med på! Sedan blir det kaninträning nästa vecka - ska starta på jaktprov i oktober så det gäller att ligga i lite nu:-) Joli är väldigt duktig på apportering - gillar dummys klart bättre än Mini, hon vill ju bara ha dom med kaninskinn, medan Joli även gillar dom vanliga. Hur blev det då en till hund? Såg ett mail på agilitylistan och var sedan förbi ägaren 11 juli efter vi tävlat i Katrineholm för att träffa henne, vi kom överens om att jag skulle ha henne på prov några veckor och det gick ju bra så då blev det att hon stannar här hos oss i Norberg! Har funderingar på att försöka hitta ett pensionärsboende till Neo i höst eller nästa år om det går, han bör nog gå i pension inom inte en allt för lång framtid, han är ju nu 7 år i september och han bör ju hålla ett par år till, så då vet jag inte om små tunnlar och höga hinder är det bästa för hans stora kropp. Om han inte var så irriterad på mig varje gång på tävling som jag tävlar med ngn annan än honom var det väl inga problem att bara sluta och han fick följa med ändå, men eftersom han har det humör han har på tävlingar - det är ju för att han vill springa alla lopp själv, han älskar verkligen agility - det gör att det inte känns så himla schysst att låta honom sitta i tältet eller i bilen väldigt många helger på ett år och inte får göra det han vill, då är det bättre han hamnar hos någon som inte tävlar några andra hundar. Vi får väl se hur det går, hittar jag någon bra så är det ju himlans fint, men annars så får han hänga med och tävla så länge han orkar. Ska ta och fixa till en sida för Joli också.

07.06.2010 » Har lagt upp nya bilder på Ilo i galleriet. I Hofors gick det bra med Mini i lördags, ingen disk i Agility och bara en liten fjuttig rivning i hoppklassen var det som fick oss att missa pinne...:-) Så nära har vi aldrig varit - nu blev det en fjärdeplats i stället, men nya tag i Härnösand nästa gång 2 juli. Neo gjorde årets snyggaste lopp i öppen hopp, har aldrig sett honom offra sig sig för att kunna komma in i slalomet - helt makalöst vad det gick! En andraplats blev det av det. Axi fick stå över tyvärr då hon fått lite svamp mellan trampdynorna igen och hade bitit sig.

03.06.2010 » I helgen hade vi en skitdag med spöregn nästan hela dagen i Alunda på lördagen och finaste solvädret på söndagen i Dala-Floda. Mini sprang som en galning i Alunda och fick sin första rosett för en fjärdeplats! Neo och Axi fick även varsin samma dag. På söndagen var det Neo som stilade till det med en vinst i Hopp 2, första vinsten för iår, kul med en vinst i kl 2! Lite oväntat:-) Ilo växer och växer, världens mysigaste kille är han, stor vovvarna är fortfarande noll intresserade, men Mini gillar honom verkligen! Idag har vi premiärbadat - det var så varmt att jag slängde alla hundarna i sjön på vägen hem från jobbet. Det har bara gått bra att börja jobba, alla är så trötta efter en tur till skogen så de sussar sött i bilen i ett par timmar medan jag är inne på kontoret, sedan tar vi en tur igen till skogen och sedan är det lugnt i huset på efm då jag jobbar ett par timmar till... Har lagt in nya bilder i Galleriet och lagt in ny film på Youtube också!! Ska försöka jobba på nya resultatsidor för alla agilityresultat i sommar så ligger lite lågt med uppdateringar där fram tills dess.

20.05.2010 » Ilo är nu hemma i Norberg! Har lagt upp lite bilder från igår och idag under bildgalleriet. Ilo är en himla söt liten kille som redan nästan vet vad han heter - Tack Elisabeth för träningen - som inte verkar särskilt brydd eller rädd för ngt, lite förbannad blir han ibland när han blir tvungen att vara i buren i bilen, men det är redan mkt bättre idag än vad det var igår. Ska försöka använda mig av bloggen och uppdatera hur det går.

06.05.2010 » Ny sida finns nu under Mina Hundar - lillvalpen ska heta Ilo - det betyder glädje på finska visade sig när jag googlade - passande epitet för en glad cocker! Inte helt spikat vilken av hanarna det blir, så har satt in en bild på alla tre tillsvidare - de är ju så söta allihopa!

02.05.2010 » Förra helgen i Kista blev det tyvärr inga placeringar eller pinnar, men skam den som ger sig! I dag var vi till Märsta för en superdag med 8 lopp i klass 2! Axi blev 2:a i ena agilityloppet och fick pinne! Neo blev tur i oturen 5:a, hade han varit på ett kontaktfält hade han blivit trea, men då hade vi hamnat i Agility 3, inte vad jag hade tänkt mig redan i maj i år... han behöver ha några pinnar i hopp 2 nu i stället. Höll på fixa det i andra hopploppet, men då var det skit bakom spakarna så jag använde inte bortre handen för att visa runt ett hörn vilket jag normalt gör - så error och disk i stället för 4-5 hinder till och nollat lopp... det är nog inte meningen att jag ska få mer än en pinne per tävling:-)

I går var vi däremot till Edsbyn i stället för att diska Mini i Västerås. Det var en himla bra dag! Mini fick ordentligt med mentalträning i kaninhägnet, bara att titta på hoppande kaniner är väldigt jobbigt. Sedan var vi ju dit för att titta på valparna! Så söta, orädda och kontaktsökande! Det känns väldigt lovande - nu räknar jag dagarna till 19 maj då jag kan åka dit igen och hämta min lilla plutt! Nu är det bara namnet som ska kluras ut... 

17.04.2010 » En till pinne!!! Två i rad på två tävlingar - helt fantastiskt!! Neo var superduktig i dag och tog en till pinne i agility 2 - en till och vi är i trean... vem hade kunnat tro det:-) Axi sprang som en dåre idag, hon höll på att springa i från mig på en raka när hon sköt ut ur en tunnel, det har då inte hänt förut och hon blev förbannad på mig när jag rörde mig lite fel och hon inte riktigt förstod vart hon skulle - har inte heller hänt förut!! Det var en underbar dag idag - Axi har nog fått tävlingsdjävulen i sig! Ska bli himla kul att fara till Märsta 2 maj och springa 8 lopp med hoffarna - jäklar vad vi ska springa!!

05.04.2010 » Vi blir en till i år! Lite tidigare under året än planerat, men det faller sig bättre med jobbet att vara "barnledig" i maj och jobba lite flexibelt under sommaren än till hösten. Sedan har jag fått chansen att få en en liten röd jaktcockertik, vilket är ju mer än vad man kan hoppas på! Så då blir det till att passa på, Neo blir ju 7 år i höst så det behöver fyllas på med nya talanger så han kan få gå i pension när han behöver :-)

Skulle gärna velat haft en underbart röd-vit show border, men det får tyvärr vänta, dels skulle det blivit mycket senare i år och dels så har jag ju två stora hundar och det känns bra att få en till liten i stället, det får väntas med en "stor" hund tills jag bara har en stor hemma. Kolla in valpbilder och bilder på de fina föräldrarna på www.eventides.se, hämtning blir om ca 6 veckor - så där lagom till att det får bli min födelsedagspresent :-) De små underverken blir 2 veckor i morgon.

Annars väntar vi med spänning på nästa helgs agilitykurs och klass 2 tävlingen i Lindesberg helgen efter, 17 april. Sedan bär det i väg till Edsbyn för att titta på valpar 1 maj.

20.03.2010 » Årets första pinne stod Neo för idag i Askersund i Agility 2:an - vi klarade tiden med några tiondelar till godo och knep fjärde och sista nollan - bara fyra nollade! Axi skötte sig också bra, 6:a med bara 0,28 i tidsfel (vi var inte överens om att man inte skulle ta balansen två ggr - så vi tappade några sekunder säkert) Ska ta och lägga upp resultaten från Rättvik och Askersund vid tillfälle. Nu blir det halvlugnt ett tag - inoff i Norberg i påsk, agilitykurs 10-11 april och sedan klass 2 tävling i Lindesberg, väntar med spänning på maj - då sätter säsongen verkligen i gång!

30.01.2010 » Dags att fundera hur förra året gick och hur jag vill att detta år ska bli...

2009 måste sammanfattas som ett lyckat år:

 

Axi

Neo

Mini

Hur ska vi överträffa detta i år, känns lite svårt, men att Mini skulle kunna bli uppflyttad till klass 2 vore ju något! Pris i öppenklass fältprov är en annan önskan för året. För Axi och Neo's mål blir det att ta pinnar i klass 2, klara tiderna, springa fortare och svänga smartare. Se kalendern för fler planerade tävlingar.

 

Nyheter 2009

Nyheter 2008

 

Nyheter 2007

Nyheter 2006